Voordelen nieuwbouw

Minder onderhoud

Aan een nieuwbouwhuis heb je de eerste jaren nauwelijks of geen onderhoud. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen en de moderne technieken. Je bespaart dus flink op onderhoudskosten!

groene bladeren van boom

Duurzame materialen

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte een stroom te voorzien. De woningen worden gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Zo werkt Heijmans bijvoorbeeld uitsluitend met verantwoord gekapt hout.

blote voeten op vloer 2

Vloerverwarming

De huizen worden op de begane grond, de eerste en tweede verdieping standaard uitgerust met vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige
temperatuur in huis en daardoor voor een aangenaam klimaat, bij koud én bij warm weer. Radiatoren zijn bij vloerverwarming
niet nodig, waardoor je de ruimte in huis optimaal kunt benutten. Bovendien is deze vorm van verwarmen gunstig voor mensen met allergieën en astma, omdat er minder sprake is van stofverplaatsing.

zon gras en boom

Duurzaam verwarmen en koelen

De bodemwarmtepomp is een zeer energiezuinige en comfortabele verwarmingstechnologie, waarmee tevens de woning gekoeld kan worden op warmere dagen. Door het intelligente gebruik van de bodem levert de bodemwarmtepomp een actieve bijdrage aan een duurzame planeet.

De bodemwarmtepomp is compleet uitgerust met alles wat nodig is voor het verwarmen en koelen van de woning en tevens het bereiden van warm tapwater. Een buffervat voor warm tapwater zorgt op ieder tijdstip van de dag voor warm water.

Door het benutten van de lage temperaturen in de bodem bij warmere dagen is passieve koeling door de bodemwarmtepomp mogelijk. Via de vloerverwarming wordt de ruimtetemperatuur verlaagd. Daarnaast is de pomp ook nog eens fluisterstil en eenvoudig te bedienen. Comfortabel wonen dus!