Norg, dichterbij dan je denkt!

De wijk Oosterveld, één geheel met speelse verschillen

Centrum Norg

Oosterveld

Oosterveld is een wijk voor iedereen. Er komen vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen en hoek- en rijwoningen. Er is veel belangstelling voor deze nieuwe wijk in Norg. Een groot deel van de wijk is al gerealiseerd en bewoond.

 

Oosterveld bestaat uit verschillende deelprojecten. De deelprojecten en de diverse woningtypes worden uniek ontworpen. Dit betekent een leuke variatie in de wijk. Maar dit betekent niet dat er geen samenhang is. Qua ontwerp passen alle woningen namelijk bij het bestaande karakter van Norg: rustig, ingetogen en dorps. Kortom: de wijk vormt één geheel maar dan wel met speelse verschillen. De wijk is ruim opgezet zodat iedereen van de ruimte in en om het huis geniet. Bestaande zandwegen in het gebied worden behouden zodat je zó de natuur inloopt. Heb je (klein)kinderen? Zij spelen hier heerlijk en veilig buiten!

Kronkelende riviertjes. Oerbossen die je verleiden tot een stevige wandeling. Droge zandvlaktes. Moerassen. Hooglanders en schapen op de heidevlaktes. En koeien die gewoon lekker buiten grazen. Klinkerweggetjes die door de dorpen slingeren. Een veelzijdigere omgeving als de Kop van Drenthe kom je niet snel tegen.

Mountainbiken in Norg

Ruimte voor het hele gezin

Gewoon onbezorgd buiten ravotten… is tegenwoordig niet zo gewoon meer! Wel in Oosterveld. Het is een kindvriendelijke woonwijk. Ruim en veilig. Auto’s mogen er niet harder dan 30 kilometer per uur. Parkeren gebeurt op de eigen oprit of in de parkeerhavens. De basisschool in Norg ligt op fietsafstand, evenals verschillende mogelijkheden voor kinderopvang en BSO. Er zijn  verschillende sportclubs: de tennisvereniging, voetbalclub, gymnastiekvereniging, korfbalvereniging en de manege. Meer leuke dingen doen? Gevangenismuseum Veenhuizen is een kwartiertje rijden en hoofdstad Assen 20 minuten.

 

Zijn je kinderen waterratjes? Of jijzelf? Dan heb je hier bingo! Het Molenduinbad is maar 5 minuten fietsen en heeft een peuterbad, een 25 meterbad, een 30 meter lange glijbaan, een stroomversnelling, een bubbelbad en zelfs een Turks stoombad. Uiteraard kun je hier terecht voor zwemles. En zelf kun je kiezen uit veel verschillende aquasporten. Een buitenbad vind je op nog geen 10 minuten fietsen, op Camping Norgerberg. Het bad is zowel zomer als winter verwarmd tot 29 graden.

Horeco in Norg

Voorzieningen

Het centrum van Norg biedt vele voorzieningen, zoals twee supermarkten waarbij je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Verder vind je ook een aantal gezellige winkels, cafés en restaurants in de oude dorpskern van Norg. Voor ieder wat wils.

Wil je meer weten over wat er te beleven valt in Norg? Bekijk dan de website van Natuurlijk Norg.

 

 

 

hardlopen in natuur

Openbaar vervoer

Norg beschikt over een goede busverbinding. Er zijn diverse bushaltes in en rondom het dorp te vinden. Vanaf hier ben je zo in Roden, Leek, Assen of Groningen.