Vijf redenen om te kiezen voor nieuwbouw

Maak de voordeur open, stap jouw nieuwe woning binnen en realiseer je dat dit huis nog nooit van iemand anders is geweest. Alles is fris en nieuw. Hier kun je je eigen plek creëren, op een manier die volledig bij jou past. Wonen in een nieuwbouwhuis biedt veel voordelen. Nieuwsgierig?

#1 Milieubewust wonen

Een nieuwbouwwoning voldoet aan de laatste duurzaamheidseisen. Je woont duurzaam en energiezuinig: goede isolatie en dubbel- of zelfs triple glas zijn de standaard, waardoor je bespaart op energiekosten. De energieprestatie van jouw nieuwbouwwoning voldoet aan de BENG-eisen. Het energieverbruik per vierkante meter vloeroppervlakte houden we zo laag mogelijk. Bovendien is je nieuwbouwwoning gasloos en heb je comfortabele vloerverwarming door een modern verwarmingssysteem.

Handig: bij veel geldverstrekkers kun je met een gunstig energielabel meer lenen voor je hypotheek.

#2 Onderhoudsarm

De gebreken van een vorige eigenaar overnemen of kozijnen die aan vervanging toe zijn? De eerste jaren heb je in een nieuwbouwwoning nauwelijks tot geen onderhoud. Dat betekent weinig kosten. Je bent de eerste die de douche instapt of iets aan de muur bevestigt. Loop je de komende jaren wel tegen gebreken aan, dan valt dit onder de garantie. De duur van de garantie is afhankelijk van het onderdeel en welke SWK-garantieregeling van toepassing is.

#3 Financieel aantrekkelijk

Naast bovengenoemde financiële voordelen op het gebied van energie- en onderhoudskosten, is een nieuwbouwwoning om meer redenen financieel aantrekkelijk. Je betaalt geen overdrachtsbelasting en makelaars- en taxatiekosten. Ook fijn, bij nieuwbouwwoningen staat de koopprijs vast. Overbieden (en alle stress die daarbij komt kijken) is dus bij ons niet nodig!

#4 Veilig

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de laatste veiligheidseisen en voldoen in veel gevallen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). In jouw nieuwe huis zitten bijvoorbeeld gecertificeerde sloten. Zo houd je inbrekers buiten de deur.

Handig: met een PKVW-certificaat krijg je doorgaans korting op je inboedelverzekering.

#5 Bepaal veel zelf

Bij een nieuwbouwwoning ben je de allereerste eigenaar. Dat betekent dat je veel zelf kunt bepalen. Denk aan de keuken, het sanitair en de plekken van de stopcontacten. Na aankoop neemt een kopersbegeleider alle opties voor meer- en minderwerk met je door. Op vele manieren kun je van jouw nieuwbouwhuis écht jouw droomhuis maken!