De wijk Oosterveld

Eén geheel met speelse verschillen

Oosterveld is een wijk voor iedereen. Er komen vrij­staande woningen, twee­onder­een­kapwoningen en hoek­ en rijwoningen. Er is veel belangstelling voor de wijk. Vanuit Norg zelf, maar ook vanuit de omgeving en Groningen en Assen. Een deel van de woningen is al verkocht en bewoond.

 

Oosterveld bestaat uit verschillende deelprojecten. De deelprojecten en de diverse woningtypes worden uniek ontworpen. Dit betekent een leuke variatie in de wijk. Maar dit betekent niet dat er geen samen­hang is. Qua ontwerp passen alle woningen namelijk bij het bestaande karakter van Norg: rustig, ingetogen en dorps. Kortom: de wijk vormt één geheel met speelse verschillen. De wijk is ruim opgezet zodat iedereen kan genieten van de ruimte in en om het huis. Bestaande zand­wegen in het gebied worden behouden zodat je zó de natuur inloopt. Heb je (klein)kinderen? Zij spelen hier heerlijk en veilig buiten!

 

MIDDEN IN DE NATUUR

Woon je in Oosterveld, dan adem je gezonde lucht. Norg ligt in de Kop van Drenthe, midden in de natuur. Vlak naast prachtige natuurgebieden, waar open water, moerasgebied, hoogveen, bos en grasland elkaar afwisselen. Ontstaan in de laatste ijstijd. Onderweg kom je waarschijnlijk grazende hoog­landers, koeien en schapen tegen. Rondje wandelen tijdens de lunch? Eropuit met de hond? Fietsen met de (klein)kinderen? Kan hier allemaal prima! Aan fiets-­ en wandelpaden geen gebrek.

 

Voor de kinderen is het Struin­en­Duin belevingspad door de Langeloërduinen leuk. Dit is een bosrijk gebied met her en der wat heide. Je vindt hier ook veel campings, boshuisjes en tentjes waar je lekker pannenkoeken kunt eten. Het Norgerholt is een bos van 25 hectare en ligt ten zuiden van Norg. Het gebied maakt deel uit van de Natura 2000 gebieden en is aangewezen als bosreservaat. Dit betekent dat er niet gekapt of geplant mag worden en dat de natuur zijn eigen gang gaat. Vergeet dus niet om je heen te kijken, anders mis je alle bijzondere planten en vogelsoorten! Vlakbij het Norgerholt vind je Hunebed D2.

 

Genoeg zuurstof gehad? Dan geniet je van je moderne comfortabele woning en ben je met de fiets zó in Norg bij de supermarkt, school of winkel. Uitgebreid shoppen? Met de auto ben je in 20 minuten in Assen, in 30 minuten in Groningen en in 35 minuten in Drachten.

 

RUIMTE VOOR HET HELE GEZIN

Gewoon onbezorgd buiten ravotten… is tegenwoordig niet zo gewoon meer! Wel in Oosterveld. Het is een kindvriendelijke woonwijk. Ruim en veilig. Auto’s mogen er niet harder dan 30 kilometer per uur. Parkeren gebeurt op de eigen oprit of in de parkeer­havens. De basisschool in Norg ligt op fietsafstand, evenals verschillende mogelijkheden voor kinder­opvang en BSO.

 

En er zijn verschillende sportclubs: de tennisvereniging, voetbalclub, gymnastiek­vereniging, korfbalvereniging en de manege. Cultuur snuiven? Gevangenismuseum Veenhuizen is een kwartiertje rijden.Zijn je kinderen waterratjes? Of jijzelf? Dan heb je hier bingo! Het Molenduinbad is maar vijf minuten fietsen en heeft een peuterbad, een 25 meterbad, een 30 meter lange glijbaan, een stroomversnelling, een bub­belbad en zelfs een Turks stoombad. Uiteraard kun je hier terecht voor zwemles. En je kunt kiezen uit veel verschillende aquasporten. Een buitenbad vind je op nog geen tien minuten fietsen, op Camping Norger­berg. Het bad is zowel zomer als winter verwarmd tot 29 graden.