Project Eschlanen in Norg: een mooie plek onder de zon

Begin 2021 ontspruit te midden van de uitgestrekte Drentse natuur het project Eschlanen. 12 rijwoningen en 14 halfvrijstaande woningen vormen een duurzaam thuis voor de toekomstige bewoners. Langharige hooglanders, eeuwenoude bossen en weidse natuurgebieden zijn onderdeel van het decor van Eschlanen: een rustgevend panorama. Vanuit het struikgewas klinkt de zang van een merel. “Wij zijn klaar met de hectiek van de stad Groningen. Eschlanen is voor ons het mooiste nieuwbouwproject in het noorden”, zeggen Ruben en Annette. 

Toekomstige bewoners Ruben en Annette kochten één van de tussenwoningen van project Eschlanen. Al viel hun oog in het begin van het traject op een hoekwoning. “Onze zinnen hadden we gezet op één van de hoekwoningen, maar toen kwam er onverhoopt een tussenwoning vrij die in eerste instantie aan een ander was toegezegd. De twijfel sloeg toe: onze wensen zijn we nogmaals gaan overpeinzen en kwamen tot de conclusie dat de rijwoning toch beter aansloot bij ons eisenpakket. We zoeken de rust, en die vinden we niet meer in ons huidige appartement in Groningen. Het is tijd voor een nieuwe start in Eschlanen”, omschrijven Ruben en Annette.

Rijwoning Eschlanen in Norg

Veel luxe

De keus voor nieuwbouw komt niet uit de lucht vallen. “Nieuwbouw vergt natuurlijk wat van je geduld en ook doet het een beroep op je organisatorische skills om alle keuzes die je maakt goed uit de verf te laten komen. Uiteindelijk zijn alle inspanningen het wat ons betreft echt waard. We krijgen er zoveel luxe voor terug. Ook vinden we het fijn dat we ons nieuwe huis binnen de kaders kunnen personaliseren. De rust van de groene oase waarop het project gesitueerd is, de autoluwe wijk; we kijken er erg naar uit om ons in de nieuwe woning te vestigen begin volgend jaar. De recent uitgezochte witte hoogglans keuken met luxe en lang werkblad zal de woning goed recht doen. De grote ramen door de gehele woning zorgen voor een ruimtelijk gevoel. We voelen ons hier straks koning te rijk. Dat is ook de kracht van nieuwbouw: door te kijken en te vergelijken is het binnenwerk van de woning gebaseerd op weloverwogen keuzes. En daar kun je écht nog lang van genieten.”

Schot in de roos

Ondanks de uitgestrekte natuur waar het project door omgeven is, zijn voorzieningen toch heel dichtbij. Het bruisende stadshart van Groningen ligt op maar een halfuur rijden. De grootste beweegreden om Groningen te verlaten was toch wel om de hectiek te ontvluchten. “We hebben ons georiënteerd op verschillende mogelijkheden, ook woonmogelijkheden binnen Groningen, maar niets daarvan beviel ons echt. Bovendien is het als starter lastig om voet tussen de deur te krijgen op de huidige markt. Om die redenen zijn we verder gaan kijken naar nieuwbouwprojecten in zowel Groningen als Drenthe. We vinden privacy belangrijk, maar geen enkel project behelsde onze wensen volledig. Totdat ons oog op Eschlanen viel. Project Eschlanen is voor ons een schot in de roos! We zijn blij met deze plottwist: onze toekomstige woning is een goed besluit geweest ”, vertelt het stel ter afsluiting.